Temperatio is Latijn voor ‘aanpassing’.

“Een betere naam voor deze unieke stoelen is er denk ik niet.”

Ernst Jan van Niedek

Een echte Temperatio herken je meteen!

Ernst Jan van Niedek

Ernst Jan van Niedek

Bij Werkplekaanpassingen paste ik al jaren bestaande stoelen aan en dat geeft iedere dag steeds heel veel voldoening. De eigenaar van de stoel kan hierdoor weer pijnvrij zitten.

Maar het ging op een gegeven moment toch een beetje wringen als ik zag hoeveel materiaal weggegooid werd bij die aanpassingen van bestaande stoelen. Het werd steeds lastiger om standaard stoelen aan te passen aan de soms zeer complexe vragen.

Unieke modulaire maatwerkstoel

In 2015 heb ik al mijn ervaringen uit de praktijk bijeengebracht en ben ik achter de tekentafel gekropen. Na heel veel testen, contacten met verschillende leveranciers van halffabricaten, proefmodellen maken en nog meer testen, is de Temperatio ontstaan. De unieke modulaire stoel die voor iedereen op maat is aan te passen.

Niet-bruikbare onderdelen hoeven nu niet meer weggegooid te worden en dat scheelde een heleboel afval. Bij vertrek van de bezitter van de stoel, kan deze vanwege het modulaire systeem aangepast worden voor een andere medewerker binnen de organisatie.

Vanaf dat moment heb ik met de Temperatio honderden medewerkers met uiteenlopende klachten geholpen. Elke keer weer met een unieke samenstelling.

Driemaal voordeel:

  • maatwerk voor iedereen
  • langere levensduur door hergebruik
  • minder afval

Tijd voor de volgende Temperatio

In de praktijk blijkt, dat maar zo’n 70 tot maximaal 90% van de medewerkers binnen een organisatie binnen de standaardmaten past.

Ik heb ze voor het gemak Ger Gemiddeld genoemd: een man van 1,80 meter lang en 80 kilo zwaar.

En de rest? Die zit op een standaard stoel alsof ze kleding drie maten te groot of juist drie maten te klein dragen.

Daarom heb ik nu de Temperatio Small en de Temperatio Large aan de maatwerkcollectie toegevoegd. Weer gebaseerd op mijn ervaringen in de afgelopen jaren.

Zo kunnen nu écht alle formaten mensen pijnvrij zitten, groot of klein, breed of smal.

Vragen?

Heb je specifieke vragen over de maatwerkstoelen of vraag je je af jouw vraag niet té complex is? Neem dan vrijblijvend contact met me op. Ik denk nog steeds in oplossingen en niet in problemen.

De maatwerkstoel van Werkplekaanpassingen